Begrense innholdstilgang
VIKTIG MERKNAD!
Akkurat nå vil høyre‑klikk på en innholdsnod i backoffice vise alternativet «Restrict public access».
Dette er en CMS‑spesifikk funksjon for medlems‑tjenester som **ikke** brukes i utviklerportalen, og vil derfor **ikke** føre til noen innholdsbegrensning.
Vi jobber med å skjule dette alternativet i fremtiden for å unngå forvirring.
For å begrense tilgangen til ditt innhold bør du følge trinnene nedenfor.
Du kan begrense tilgangen til en spesifikk innholdsnod på utviklerportalen. Dette vil i korte trekk sikre at kun brukere som enten:
- Er autorisert på et NHN‑nettverk, eller
- Er innlogget i utviklerportal‑backoffice
kan lese innholdet.
Begrenset innhold vil også begrense tilgang til alle underordnede noder via arv. Dersom du vil begrense en hel seksjon, trenger du kun å begrense tilgang til over‑noden for den seksjonen.
Slik gjør du det
For å begrense innhold må du være logget inn i utviklerportal‑backoffice.
Naviger til innholdsnoden du vil begrense, og finn fanen som heter «Utlisting»:
I denne fanen skal du kunne finne en bryter kalt «Begrenset tilgang»
Slå denne bryteren på (true / på), så vil den aktuelle innholdsnoden ikke lenger være tilgjengelig for brukere uten NHN‑tilgang.
Hvordan det fungerer
Når en innholdsnod er satt til begrenset, gjelder følgende:
- Nodens innhold er ikke lesbart for brukere som ikke er logget inn på et NHN‑nettverk eller i utviklerportal‑backoffice. Forsøker en bruker å nå innholdet via en direkte URL, blir han/henne omdirigert til forsiden.
- Nodens innhold vises ikke i noen automatisk genererte navigasjoner, inkludert:
- Pålistingen på forsiden (hvis en hel tjeneste er begrenset)
- Navigasjon på tjenestenivå
- Brødsmuler (breadcrumbs)
- Nodens innhold og alle under‑noder ekskluderes fra søkresultater.
Merk at bruker‑lagde lister som lenker i topp‑/bunntekst‑menyer, Link‑bokser, eller direkte lenker i tekstinnhold fortsatt vil vises. Brukere som klikker på slike lenker vil bli omdirigert til forsiden dersom de ikke er autorisert til å vise innholdet.
Dette beskriver hvordan en redaktør kan begrense tilgang til én eller flere innholdsnoder på utviklerportalen.
Husk å sjekke alle bruker‑lagde lenker i ditt innhold når du setter en node til begrenset, og fjern eller juster dem etter behov for å unngå forvirring for sluttbrukerne av utviklerportalen!